Tämä materiaali on arkistoitu. Sisältöä ei enää päivitetä. Kaikki sisältö ei välttämättä ole saatavilla.

Netscape Navigator - pikaohjeet


Painikerivi
Painikeriville on koottu useimmin käytettyjä valikkokomentoja.

Back- ja Forward
-painikkeet selaavat aukiolleita sivuja yksi kerrallaan taakse- ja eteenpäin.

Home-painike vie aina sivulle, joka avautuu ohjelma käynnistettäessä.
Aloitussivun voi määritellä komennolla: Options-General Preferences- Appearance-Start with-Home Page Location (kirjoita kotisivun osoite).

Reload
-painike lataa sivun uudelleen.

Images
-painike tuo näytölle kuvat, kun niiden automaattinen näyttö ei ole käytössä.
Kuvien automaattisen latauksen saa päälle/pois komennolla: Options - Auto Load Images

Open
-painikkeella voidaan avata haluttu sivu (vastaa osoiteriviä (Location)).

Print
-painikkeella voidaan tulostaa avoinna oleva sivu.

Find
-painikkeella etsitään annettua hakusanaa avoinna olevasta sivusta.

Stop
-painike pysäyttää sivun lataamisen.


Hakemistorivi
Ylläoleva painikerivi on ohjelman versiosta 2.0.

What's New! ja What's Cool! - painikkeilla pääset käsiksi ohjelman tekijöitten laatimiin mielenkiintoisiin osoitteisiin.

Handbook-paikkeella pääset Netscape:n manuaaliin (kolmosversiossa sen tilalla on Destinations-painike, josta löytyy lähes 500 linkkiä mielenkiintoisille ja suosituille www-sivuille).

Net Search-painikkeella saat esille hakupalvelun.

Net Directory-painikkeella saat näytölle hierarkisesti lajitellun linkkikokoelman ja hakumahdollisuuden (versiossa 3.0 painikkeen nimi on People).

Software-painikkeella saat tietoa Netscapen versioista ja ohjelman päivityksestä.


Sähköpostiklikkaus avaa näytölle Netscapen sähköpostiohjelman (löytyy myös komennolla: Window-Netscape Mail)


Tietoturvakuva kertoo tietoturvasta. Jos avain on poikki olet suojaamattomassa dokumentissa. Ehjä avain tarkoittaa suojattua dokumenttia. Suojaukset liittyvät Internetin maksullisiin palveluihin.


Netscape-painike-painikkeen klikkaus vie sinut Netscapen kotisivulle.


Ohjelman käyttö


Ohjelma on vapaasti käyettävissäsi, jos olet opiskelija, kuulut oppilaitoksen, kirjaston tai uskonnollisen järjestön henkilökuntaan tai olet muun ei kaupallisen organisaation työtekijä. Muussa tapauksessa ohjelman tekijät sallivat ohjelman 90 päivän kokeiluperiodin.

Ohjelma on asennuksen jäljiltä heti valmis käyttöön. Sähköpostin käyttöön liittyvät asetukset saattavat vaatia tiettyä hienosäätöä (Options-Mail and News Preferences).


Aloittaminen


Ensiksi kannattaa oma kotisivu käydä asettamassa oletussivuksi: Options-General Preferences - Browser Starts With - Home Page Location-> kirjoita URL-osoite ruutuun.

Vinkkejä

- Jos mielessäsi on jokin tietty kotisivu, jota haluaisit tarkastella kirjoita osoite Location-ruutuun ja paina Enter.
- Vihje: kun klikkaa kohdistimen osoite-ruutuun koko osoite aktivoituu ja voit kirjoittaa suoraan päälle uuden. Jos ja kun osoitteen alku on sama (http://www.) klikkaa hiiren kohdistin kohtaan, josta uusi osoite on erilainen ja maalaa siitä oikealle ja kirjoita maalatun osan päälle poikkeava osoitteen osa ja paina Enter.
- Jos haluat kokeilla Netscapen tarjoamia linkkejä klikkaile hiirellä hakemistorivin painikkeita ja valitse mielenkiintoiselta näyttäviä linkkejä.
- Jos löydät todella mielenkiintoisen kotisivun, jonne haluaisit myöhemmin palata, merkkaa se Bookmarkiin (muistiin): Bookmark-Add Bookmark. Kun seuraavan kerra haluat siirtyä ko. kotisivulle avaat vain Bookmark-valikon ja valitset listasta haluamasi.
- Jos huomaat avaavasi väärää sivua tai et jaksa odottaa sivun aukeamista voit aina peruttaa komennon klikkaamalla Stop-painiketta. Takaisin edelliseen dokumenttiin (sivulle) pääset Back-painikkeella.
- Jos kuvat ilmestyvät näytölle turhan hitaasti, etkä niitä välttämättä tarvitse poista, rasti kohdasta: Options-Auto Load Image