©Internetix

Yritystä perustamassa


Yrittäjyys on yksi tämän hetken muotisanoista, joka on saanut mitä moninaisimpia sisältöjä. Yrittäjyys on se maaginen taikasana, jolla ratkaistaan talouden perusrakenteita jäytävä työttömyys. Näin kuulee väitettävän. Yrittäjyyden käsite ymmärretään nykyisin laajasti. Puhutaan mm. omaehtoisesta yrittäjyydestä, jonka mukaan kuka tahansa yksilö, toimipa hän sitten työsuhteessa tai perinteisenä yrittäjänä, voi toiminnassaan noudattaa yrittäjämäistä toimintatapaa. Tässä opintojaksossa käsitellään kuitenkin perinteisen yrittämisen foorumia, yritystä, ja sen perustamista.

Opintojaksossa tuodaan esille prosessi yritysidean syntymisestä aina käytännön perustamistoimiin saakka. Prosessiin liittyvien eri vaiheiden lisäksi materialiin on koottu linkkejä ja yhteystietoja niistä lähteistä, joista on saatavissa lisätietoja ja mahdollisia avustuksia aloitettaessa yritystoimintaa.

Käsittelyn kohteena eivät ole yritystaloudelliset tai organisaation liittyvät yksityiskohdat, kuten laskentatoimen tai operatiivisen toiminnan organisointi. Oppimateriaalin avulla luodaan kokonaiskuva yrityksen perustamiseen liittyvästä problematiikasta asiasta yleisesti kiinnostuneille. Toisaalta materiaali toimii käsikirjana ja lähdeluettelona niille, jotka ovat ryhtymässä ajatuksista tekoihin.

Sisältö:

Yritysidean arviointi
Yrittäjäominaisuuksien arviointi
Voimavarojen arviointi
Markkinoiden selvittäminen
Rahoituksen suunnittelu Yritysmuodon valinta
Perustamismuodollisuudet
Neuvontaa
Lähteet
©Internetix/ Vesa Terävä